Jópofa Bolt

A szegfűszeg-olaj hatékony a fogfájáshoz?

Az Eugenolt, a szegfűszegben található vegyszert a 19. század óta használják a fogászatban. A szegfűszeg és a szegfűszeg-olaj már régóta otthoni gyógyszerként használják a fogfájást. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a szegfűszeg-olaj mint a fogfájás kezelésének bizonyítékait, valamint azt, hogy van-e esetleges mellékhatása. Megvizsgáljuk a fogfájás leggyakoribb okait is, és javaslatokat teszünk a fogak fájdalmának megelőzésére a jövőben.

Szegfűszeg-olaj és az orális egészség

A szegfűszeg-olajat a hagyományos indiai és kínai orvoslásban évszázadok óta használják a fogfájdalom enyhítésére. A szegfűszeg-olaj egy eugenol nevű vegyszert tartalmaz. 1837-ben az eugenolt és a magnézium- oxidot egyesítették egy töltőanyag előállításához. Később a cink-oxid felváltotta a magnézium-oxidot, így ZOE-t (cink-oxid eugenolt) állított elő, amelyet továbbra is széles körben használnak ideiglenes töltőcemenként. A 19. század óta az eugenol az egyik azon illóolaj-alkotóelemek közül, amelyeket gyökércsatorna terápiában, parodontális terápiában és tályogok kezelésére használnak.

Hogyan lehet a szegfűszeg-olajat használni a fogfájás kezelésére?

A szegfűszeg-olaj egy eugenol nevű vegyszert tartalmaz, amely érzéstelenítő és antibakteriális szerként működik. A szegfűszeg-olaj gyulladásgátló és gombaellenes. Számos szupermarketben, gyógyszertárban és egészségügyi élelmiszerboltban elérhető, vagy online is megvásárolható . Erős, meleg és fűszeres ízű. Fogfájáshoz való merítéséhez merítsen tiszta szövetet, vattacsomót vagy pamutgömböt az olajba, és törölje le az ínyen a fájdalom helyén. Az emberek egész gerezdjét is használhatnak. Egyszerűen helyezze őket az érintett területre több percig, egyszerre.

Hatékony?

A szegfűszeg-olajat régóta közvetlenül az ínyre alkalmazzák, hogy megkönnyítsék a fogfájást. Vanbizonyítékok Megbízható forráshogy a szegfűszeg-olajban található eugenol hatékonyan harcol számos ismert orális baktérium ellen. Az eugenolt tartalmazó gyógyszereket széles körben használják a fogászatban. Néhány kutatás azt sugallja, hogy a szegfűszeg gélcsökkentheti a tű behelyezésének fájdalmát a fogászatban. Több munkát kell elvégezni, mielőtt ez meggyőző lenne. Az Egyesült Államok Élelmezési és Gyógyszerügyi Igazgatósága (FDA) a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján értékeli egyes kezelések hatékonyságát. Nemrégiben csökkentette a szegfűszeg-olaj besorolását.

Mellékhatások

Míg a szegfűszeg-olaj általában biztonságos, ha a bőrre alkalmazzák, a szájban és az ínyen történő ismételt felhasználás mellékhatásokkal járhat.

A mellékhatások között szerepelhet a következők károsodása:

  • fogpép - a fog központi része, amely kötőszövetből és sejtekből készül
  • a bőr a száj belsejében
  • nyálkahártya a szájban

A száraz szegfűszeg használata a szájban érzékenységet és irritációt, valamint a fogszövetek károsodását okozhatja. A szegfűszeg-olaj fogyasztása veszélyes lehet a gyermekekre, és görcsrohamokhoz, májkárosodásokhoz és folyadék egyensúlyhiányhoz vezethet. Terhes nőknek nem javasoljuk ennek a gyógyszernek a használatát, mivel nem ismert, hogy a szegfűszeg-olaj biztonságos-ea növekvő csecsemő számára.

Asztali nézet