Jópofa Bolt

Mi az eukaliptusz-olaj?

Az eukaliptusz-olaj Ausztráliában őshonos eukaliptuszfa ovális alakú leveleiből származik. A leveleket megszárítják, aprítják és desztillálják, hogy felszabadítsák az erős illóolajat - mondta Amy Galper, a New York-i Aromás Tanulmányok Intézetének társalapítója.

A fő alkotóelem a cineole (eukaliptool néven is ismert), amely gyulladásgátló, fájdalomcsillapító és aromás tulajdonságairól ismert. Az ausztrál őslakosok az eukaliptuszt természetes gyógymódként használták a sebek, fertőzések, fájdalmak és megfázás ellen.

1. Megtisztíthatja a sinusokat.

Az eukaliptusz növényéből származó olaj ígéretes alternatív gyógymódot jelent az arcüreggyulladás és a torlódások ellen.

Az eukaliptuszolajjal történő torlódások leküzdésének leghatékonyabb módja a gőzzel való inhaláció, amely lehetővé teszi az olaj reakcióját a nyálkahártyákkal, csökkentve a nyálkahártyát és fellazítva a torlódást. Fontos megjegyezni, hogy az eukaliptuszolaj erős, ezért csak egy-két cseppre van szüksége a kívánt hatás eléréséhez.

Gőzzel történő inhaláció létrehozása: Helyezzen egy-két csepp egy kis tálba gőzölgő forró vizet. Húzza egy törülközőt a fejére, hogy fókuszáljon, és álljon a fejével legalább egy kar szélességben a tálatól. Csukja be a szemét és mélyen lélegezzen be, és engedje, hogy a gőz az orrába kerüljön. Lélegezzük be a gőzt 5-10 percig.

2. Fokozhatja a mentális érthetőséget és leküzdheti az agy ködjét.

Az eukaliptuszolaj megtisztíthatja a légutakat, és több oxigént engedhet be a tüdőbe, ami fellendíti az energiát és elősegíti a mentális tisztaságot. "A legtöbb ember, aki lélegezteti azt, automatikusan nagyszerű felszabadulást érez, minthogy a légzése könnyebbé válik" - mondja Galper. Diffundáljon öt csepp otthoni vagy munkahelyi fókuszálásra.

3. Megkönnyíti a fájó izmokat és az ízületi fájdalmakat.

Az eukaliptusz olaj gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően csodákat hozhat, ha izmainak fáj az edzés után, vagy ha krónikus fájdalmat szenved bizonyos körülmények, például a carpalis alagút szindróma vagy a tenisz könyök. Keverjen össze egy vagy két csepp hordozóolajjal (például kókuszdió, argan vagy jojoba olaj), és körkörös mozdulattal dörzsölje a fájó területre.

4. Harcol a korpával.

Az eukaliptuszolaj gombaellenes komponensei elleni küzdelem az élesztőszerű gombás malasezia, a korpásodás leggyakoribb oka. Egyszerűen keverjen össze két-négy csepp eukaliptusz-olajat egy-két evőkanál kókuszdióolajjal, vigye fel a fejbőrre, várjon 20 percet, majd alaposan öblítse le.

5. Enyhíti a napégést.

Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító tulajdonságai, valamint a természetes hűtési érzésükkel együtt az eukaliptusz-olajat ideálissá teszik a fájdalmas napégés enyhítésére. Az antibakteriális tulajdonságok megóvják a bőrt a fertőzéstől is.

Töltsön meg egy két uncia permet palackot tisztított vízzel. Adjunk hozzá két-négy csepp eukaliptusz-olajat és egy teáskanál tiszta aloe vera gélt, amely természetes emulgeálószerként működik. Jól rázza fel és permetezzen a bőrre enyhítés érdekében. Ez egy frissítő spray-t is tartalmaz, amely lehűthet téged egy forró nyári napon.

Asztali nézet