Jópofa Bolt

Óraszerkezetek bemutatása

 

Kvarc óraszerkezet

A kvarcmozgások nagyon pontosak és minimális karbantartást igényelnek, az akkumulátor cseréjétől eltekintve. Ezek általában olcsók, mivel akkumulátorral működnek, és kevés mozgó alkatrészük van. A kvarcórák nem annyira kívánatosak a legtöbb órázási rajongó számára, mert hiányzik a műszaki kivitelezés és a mechanikus óramérnökök technikája. A kvarcmozgalmak olyan finom svájci órákban, mint például a Patek Philippe , szigorú minőségi előírásaiknak felelnek meg. Hogyan működik a kvarc mozgalom: A kvarcmozgás elsődleges energiaforrásként egy akkumulátort használ, és tipikusan ez a mozgásmód, amelyet a szokásos, fodros óráiban talál. Annak érdekében, hogy energiát teremtsen a kvarcóra-mozgásokban, az akkumulátor egy kvarckristályon keresztül továbbítja az elektromos áramot, és a kristályt rezgésképzésre elektromosítja. Ezek a rezgések folyamatosan rezgnek a mozgásról, és meghajtják a motort az órakeretek mozgatásához.

Mechanikus óraszerkezet

A mechanikus mozgásokat gyakran a kvarcmozgásokkal szemben választják meg a luxusórák számára, magas színvonaluk és kivitelezésük miatt. A szakértő órák által ügyesen készített mozgások bonyolult apró alkatrészek sorozatát tartalmazzák, amelyek együtt működnek az időmérő működtetése érdekében. Noha a mechanikus órák általános tervezése nem változott sokat az évszázadok során, a technológia lehetővé tette a pontosabb mérnöki munkát és a részletek iránti nagyobb figyelmet. Hogyan működik a mechanikus mozgás: A kvarcmozgásokkal ellentétben a mechanikus mozgás a sebrugóból származó energiát használja az óra karbantartásához. Ez a rugó az energiát tárolja, és egy sor fogaskereken és rugón keresztül továbbítja azt, és szabályozza az energia felszabadítását az órához.

Különbségek a quartz és a mechanikus mozgások között

A luxus időmérő művekben kétféle mechanikus mozgás található - kézi és automatikus -, amelyek mindegyike egyedi jellemzőkkel rendelkezik. Noha a mechanikus mozgások az előnyben részesített mozgások, a mechanikus mozgás típusa személyes preferencia.

Kézi mozgatás

A legkisebb mozgásnak tekintik a kézi mozdulatok az órák legrégebbi típusát. A kézi szélű órákat gyakran szereti az órák mozgásának gyönyörű megjelenítése miatt, amely általában az eset hátlapján keresztül látható. Ezeket a mozgásokat gyakran „kézseb-mozgásoknak” nevezik, mert azokat kézzel kell megtekerni, hogy energiát teremtsenek az óra hálózati rugójában.

Hogyan működik a kézi mozgás

A viselőnek többször el kell fordítania a koronát a hálózati rugó felforgatása és a potenciális energia tárolása érdekében. A hálózati rugó lassan lazul, és energiát enged egy sor fogaskereken és rugón keresztül, amelyek szabályozzák az energia felszabadulását. Ezt az energiát azután továbbítják, hogy az óra kezét elfordítsák, és felhatalmazzák az óra komplikációit.

Tekercselési intervallumok

A kézi szélórák tekercselési intervallumai a mozgás energiatartalék-kapacitásától függenek, amely lehet 24 órától öt napig vagy annál tovább. Egyes órákhoz napi tekercselést kell igénybe venni, míg másokat, például a Panerai Luminor 1950 GMT-t , amely nyolc napos energiatartalékkal rendelkezik, csak körülbelül nyolc naponként kell megtekerni. Sok kézi szélmérő-tulajdonosnak egyszerűen szokása, hogy az óráját feltekerje mielőtt felteszi.

Automatikus mozgás

A mechanikus mozgás második formája automatikus. Ezt gyakran öntekercselésnek nevezik. Az automatikus mozgás felhasználja az energiát a felhasználó csuklójának természetes mozgása révén. Az automatikus mozgatású órák nagyon népszerűek, mert a folyamatos működés érdekében a használónak nem kell aggódnia, hogy az órát naponta feltekerje. Mindaddig, amíg az órát rendszeresen hordja, ez az energiát megőrzi anélkül, hogy tekercselést igényelne.

Hogyan működik az automatikus mozgás

Az automatikus mozgás nagyjából ugyanúgy működik, mint a kézi mozgás, egy rotornak nevezett fém súly hozzáadásával. A forgórész a mozgáshoz van kötve és szabadon foroghat. A csukló minden egyes mozgatásával a forgórész forog, átadva az energiát és automatikusan felcsavarva a hálózati rugót.

Tekercselési intervallumok

Az automatikus mozgással rendelkező órákhoz továbbra is fel kell fordulni, de sokkal kevesebb, mint egy kézi óra. Ha az órát minden nap hordja, akkor az időmérési funkciókat kanyarodás nélkül is megtartja, de ha az órát hosszabb ideig nem hordta, akkor gyors szélre van szüksége a kezdeti teljesítmény felvételéhez. A kézi tekercselésű automatikus órák kiváló alternatívája egy óra-csévélő használata , amely az órát teljes sebességgel megtartja, ha nem használja.

Asztali nézet