Jópofa Bolt

 A Rózsaolaj Előnyei A Bőrápolásban

 

Nem csoda, hogy a rózsaolaj olyan sok bőrápoló termékré vált. Rengeteg vitaminnal, ásványi anyaggal, antioxidánssal és aminosavat tartalmaz, amelyek mindegyike elősegíti az olyan általános bőrbetegségek kezelését, mint például az öregedés, a bőrpír és még a felnőttkori pattanások. 

Ez a sokoldalú olaj kiválóan alkalmas minden bőrtípusra, és nyugtató hatásaival szintén nagyszerű az érzékeny bőrűek számára. Az alábbiakban feltárjuk az Rózsaolaj előnyeit a bőrápolásban és azon kívül is.

 

De először is, honnan származik a legjobb rózsaolaj?

 

A bolgár rózsaolaj a vitathatatlanul „legjobb” minőségű rózsaolaj. Kazanlak egy bolgár város Stara Zagora tartományban, a Balkán hegység lábánál. Itt, a bolgár rózsa-völgyben, ahol több mint 300 éve bolgár rózsaolajat állítanak elő a bolgár Rosa Damascena virágszirmaiból. A bolgár Rosa Damascena fajtát Törökországban is termesztik. Ez a két régió tökéletes talaj- és éghajlati viszonyoknak köszönhetően nyújtja a legjobb minőségű rózsaolajat.

 

Miért olyan költséges?

 

Az olaj kinyerése a bolgár Rose Damascena (a világ egyik legritkább virága) szirmaiból a teljes munkaerő-igényes folyamat az egész rózsaiparban, ezáltal befolyásolja a teljes termelést és az abból származó árat. Valójában csak 4 tonna rózsa szükséges ahhoz, hogy mindössze 1 kg rózsaolajat nyerjen.


Mivel a betakarítás csak májusban végezhető el, ez a szezonális munka általában a rózsaültetvények területén kívüli munkavállalók felvételét igényli, ezáltal növelve a megnövekedett munkaerőköltségeket.

A rendkívül korlátozott éves mennyiség (3000–4500 kg) nemcsak a világ egyik legértékesebb illóolajává teszi, hanem különösen drága a bőrápolási és illatanyag-készítmények iránti közelmúltbeli kereslet miatt.

 

Hogyan használják a rózsaolajat az aromaterápiában?

 

Aromaterápiás előnyei miatt széles körben használják, a rózsaolajról kimutatták, hogy csökkenti a stresszt, amikor a bőrre alkalmazzák. Számos tanulmány összekapcsolta azt a szorongással és depresszióval foglalkozó személyek fejlődésével. Miközben maguk a rózsák a romantika szinonimái, illatát gyakran használják az aromaterápiában is, mint afrodiziákum.


Feszültség érzés, vagy szüksége van egy kis agyi lendületre? Próbáljon fel egy-két csepp hígított rózsaolajat a csuklójára, és szükség szerint lélegezzen be az illatot. Néhány csepp hozzáadhat fürdősójához is, amikor legközelebb készít egy áztatáshoz (az illóolajokat össze kell keverni egy hordozóval, például fürdősóval, hogy a vízhez való hozzáadása hatékony legyen).

 

Milyen előnyei vannak annak, ha a rózsaolajat beépítik a bőrápolási rutinba?

 

Ez az olaj, amelyet gyakran „folyékony aranynak” vagy „az összes olaj királynőjének” neveznek, kiválóan alkalmas minden bőrtípusra, ideértve az érzékeny bőrt is. Az anya természetéből származó ajándékokban gazdag rózsaolaj elősegíti a gyönyörű, ragyogó bőr elősegítését.

 

Hogyan segít a rózsaolaj a gyulladás és a pattanások fellángolásának csökkentésében?

 

A pattanások kezelésekor az első gondolatod lehet, hogy olyan terméket keressen, amely kiszárad a bőrén az olajos felület leküzdése érdekében, ahol a pattanások általában növekednek. Ezeknek a szokásos pattanáskezeléseknek a felhasználásával, amelyek durva hámokat és savakat tartalmaznak, kiszáradt és túlérzékenyített bőr alakulhat ki. Ehelyett válassza a rózsaolajat, mivel antiszeptikus és összehúzó tulajdonságai miatt kiváló kezelésnek bizonyult a pattanásokra hajlamos bőrre. Gyulladáscsökkentő előnyei segítenek azoknak is, akik küzdenek pattanásokkal, gyulladásokkal és / vagy bőrpírral.

Hidd el vagy ne, a pattanásokra hajlamos bőrt hidratálva kell tartani, nem pedig kiszáradni. A nedvesség hiánya jelzi a bőrt, hogy még több faggyú képződjön, ezáltal folytatva az ördögi kitörési ciklust. Keressen egy arcszérumot, amely tartalmazza a rózsaolajat, hogy hidratálás közben kihasználhassa annak pattanások elleni küzdelmét. 

Asztali nézet